Om langdistanceforhold

Familiesammenføring

edited_20160713_121949

Vi skal snart igang med at ansøge om familiesammenføring, og allerede nu virker det lidt håbløst. Der kommer hele tiden nye besværlige krav til os der bare gerne vil bo i samme land som vores partner.

De krav der stilles til os er bl.a. at vi stiller en bankgaranti på 53.000 kr. Hvilket ikke er det nemmeste at få når man har et langdistanceforhold, hvor man skal have fri ofte og betale flybilletter. Jeg har et job hvor jeg kan bede om fri ca. Hver 2. Måned så jeg kan se min mand, men samtidig er det kun timelønnet og derfor ikke attraktivt hos bankerne. Det virker som en ond cirkel.

Det nye krav de har fundet på er at man også skal betale 6.000 kr(!) For at aflevere ansøgningen. Uanset om den så bliver godkendt eller ej. Hvis man skal forsøge igen, betaler man 6.000 kr mere.
Man skal være ret velhavende for at kunne bo med den person man elsker åbenbart.

Man må ikke have modtaget kontanthjælp de seneste 5 år. Her har jeg heldigvis intet problem, men det kan være svært for andre der ikke vidste de skulle familiesammenføres for 5 år siden…

Man skal have en lejlighed som er ubegrænset eller som man råder over i mindst 1,5 år efter man afleverer ansøgningen. De gennemgår ens lejekontrakt og man ved ikke hvad de kan finde af ting der kan gøre at man afvises.

Man skal have samlet mest tilknytning til Danmark. Bl.a. familie, job mm. Her tror jeg vi klarer os, fordi jeg er født i Danmark.

Lige nu er jeg igang med at finde en bank der kan hjælpe med den garanti. Som jo ikke er et lån, kun en garanti for at kommunen kan tage af pengene hvis der bliver brug for det. De skal så stå låst i 5 år.

Hvis jeg får et ja fra en bank, skal vi så skaffe de 6.000 kr så vi kan få afleveret den ansøgning og vente 5-10 måneder på svar.

Jeg synes slet ikke det er fair at man skal have sådan en god økonomi, for at kunne bo sammen. Det er jo ikke fordi min mand kommer til Danmark og bare får kontanthjælp. Tværtigmod skal han i arbejde og skole med det samme, hvilket han også vil. Vi søger fra Tyrkiet så han ikke skal sidde i Danmark i mange måneder uden at må arbejde.

Jeg havde bare lige brug for at komme ud med det, da jeg slet ikke kan forstå det skal være så svært…

4

  • Turco

    Flytta till Sverige och hitta ett jobb i Köpenhamn istället.Så du slipper hela stressen

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej. Jeg har selv tidligere været igennem processen og nej den er ikke nem. Jeg synes jeres valg om at han bliver i Tyrkiet, mens I venter på svar er rigtig fornuftigt. Hold ud og være stærke og tænk på guleroden i enden! Jeg ser frem til at høre om jeres liv i DK, når det lykkedes 😉 Hvis du ikke kender den, så kan jeg anbefale Ægteskab uden grænser. De har et godt forum. http://www.aegteskabudengraenser.dk/home

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej. Jeg har selv tidligere igennem processen og nej den er ikke nem. Jeg synes jeres valg om at han bliver i Tyrkiet, mens I venter på svar er rigtig fornuftigt. Hold ud og være stærke og tænk på guleroden i enden! Jeg ser frem til at høre om jeres liv i DK, når det lykkedes 😉 Hvis du ikke kender den, så kan jeg anbefale Ægteskab uden grænser. De har et godt forum. http://www.aegteskabudengraenser.dk/home

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elsemarie

    Hej Helle
    Jeg håber du finder en bank der vil stille garanti for pengene så Mehmet kan komme til Danmark og blive her.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Om langdistanceforhold