Falafler med fladbrød og hummus
Jeg lavede falafel igår, det gik lidt galt i første omgang men da det endelig lykkedes blev de rigtig gode. Bare sørg for at komme lidt mel i dejen, så fungerer det 🙂
Falafel:
1 1/2 dåse kikærter, 3 fed hvidløg, 1/2 løg, en håndfuld persille, spidskommen, salt, olivenolie, 1 spsk. citronsaft.
Det hele blendes til en ensartet masse, det er en god ide at komme lidt mel i hvis dejen er for våd. Falaflerne skal også lige vendes i lidt mel inden de kommer på en brandvarm pande med olivenolie.
Fladbrød:
Mel, vand, gær, salt, sukker.
Gær opløses i vand, der kommes salt, sukker og mel i til dejen er fast. Dejen skal hæve i 45 min, derefter former man små boller som rulles fladt ud. Brødene bages på en brandvarm og tør pande i ca. 1 min på hver side.
Hummus:
ca. 1/2 dåse kikærter, 2 fed hvidløg, 1 tsk. citronsaft, lidt chili og spidskommen, en masse olivenolie.
Det hele blendes grundigt til det har fået den konsistens du vil have, kom olivenolie i for at gøre den mere flydende.
Hvad er forholdene til dine fladbrød, hvor meget vand, gær, sukker, vand og salt? 😀