Tavuk Haşlama / Kyllingesuppe
Helle Andersen
Det er næsten sidste chance for at spise suppe i Alanya, vejret er kommet over de 20 grader og det er ikke længere så koldt om aftenen. Så jeg lavede en sidste omgang “vintermad” som er en slags kyllingesuppe, kaldet Tavuk Haşlama. Det er så nemt at lave, og smager vildt godt.
Opskriften:
1 hel kylling, 4-5 gulerødder, 4 fed hvidløg, 2-3 kartofler, ris, vand, bouillon, salt og peber, chili.
Kyllingen deles ud i mindre stykker, skindet fjernes. Gulerødder og kartofler skrælles og skæres i mindre stykker. Hvidløg skæres i skiver, og det hele kommes i en stor gryde med vand og krydderier. Det skal stå og koge/simre i 30-45 min, eller til kyllingen og grøntsagerne er færdige.
Jeg plejer at spise det med ris og brød.
Ingen kommentarer endnu