Tyrkisk rød linsesuppe (Kırmızı mercimek çorbası)
En af de tyrkiske retter jeg er bedst til at lave, og bedst kan lide, er rød linsesuppe. De fleste tyrkere laver det på en ret simpel måde, uden ret mange ingredienser. Jeg kommer nogle gode grøntsager og krydderier i, så suppen får ekstra meget smag. Jeg bruger: 1 stor gulerod, 1grøn peberfrugt, 1 tomat, 1/2 løg, 3 fed hvidløg, lidt krydderurter som f.eks. persille eller basilikum, idag brugte jeg basilikum da vi har på altanen. Ca. 1dl røde linser, 2 bouillonterninger (idag 1 grøntsags- og 1 kyllingeboullion) samt blandede krydderier og olivenolie. Evt. lidt chili.
Grøntsagerne snittes fint, og steges i olie i en stor gryde. Efter et stykke tid, kommes linserne i (skylles grundigt inden) og det hele steges under omrøring ca.5 min.
Så kommes der ca. 1 ½ l vand i gryden sammen med bouillonterningerne og krydderierne. Det koges i ca.30min hvorefter det blendes godt indtil det har den konsistens du ønsker.Det smager ekstra godt, hvis man til sidst kommer lidt smeltet smør og sort peber i.
Ingen kommentarer endnu