Hverdagsglimt

Tyrkisk rød linsesuppe (Kırmızı mercimek çorbası)

En af de tyrkiske retter jeg er bedst til at lave, og bedst kan lide, er rød linsesuppe. De fleste tyrkere laver det på en ret simpel måde, uden ret mange ingredienser. Jeg kommer nogle gode grøntsager og krydderier i, så suppen får ekstra meget smag. linsesuppeJeg bruger: 1 stor gulerod, 1grøn peberfrugt, 1 tomat, 1/2 løg, 3 fed hvidløg, lidt krydderurter som f.eks. persille eller basilikum, idag brugte jeg basilikum da vi har på altanen. Ca. 1dl røde linser, 2 bouillonterninger (idag 1 grøntsags- og 1 kyllingeboullion) samt blandede krydderier og olivenolie. Evt. lidt chili.
linsesuppe tyrkisktyrkiske opskrifterGrøntsagerne snittes fint, og steges i olie i en stor gryde. Efter et stykke tid, kommes linserne i (skylles grundigt inden) og det hele steges under omrøring ca.5 min.
548348_350364098428488_552733829_nSå kommes der ca. 1 ½ l vand i gryden sammen med bouillonterningerne og krydderierne. 1185892_350363475095217_1262424316_nDet koges i ca.30min hvorefter det blendes godt indtil det har den konsistens du ønsker.1186891_350363138428584_1063046095_nDet smager ekstra godt, hvis man til sidst kommer lidt smeltet smør og sort peber i.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Hverdagsglimt