Fredag

Spørgsmål

Jeg får en del spørgsmål fra folk der gerne vil flytte til Tyrkiet, så jeg tænkte jeg kunne samle dem alle her.
Hvordan fik du arbejde i Alanya? Jeg tog på guideskole fordi jeg gerne ville være guide, men hørte så at de søgte en rejsekonsulent og fandt ud af at det var mere mig.
Jeg skrev også blog da jeg var på guideskole: http://hellesguideskole.blogspot.com/
Hvordan finder man en lejlighed og hvad koster det? Jeg har både prøvet at finde det på nettet, og via en ejendomsmægler. Men vil anbefale at gøre det uden ejendomsmægler da de tager ekstra for det.
Huslejen varierer meget, fandt noget midt i centrum sidste år til 400 lira, den vi har nu ligger til 750 selvom den ligger ca. 2km fra centrum, men der er også nye pæne møbler og en pool.
Hvordan mødtes dig og din kæreste og hvilket sprog snakker i sammen? Vi snakker engelsk sammen, men skal snart til at prøve at snakke lidt tyrkisk så jeg kan blive bedre til det. I kan læse historien om hvordan vi mødtes her: http://helleialanya.blogspot.com/2012/04/historien-om-os.html
Er det hårdt at være så langt væk hjemmefra? Nogen gange er det hårdt, f.eks. til Jul eller andre større begivenheder, men jeg tager ind imellem hjem på ferie eller familien kommer ned og besøger mig.
Kan du tale tyrkisk? En smule, jeg har gået til undervisning i ca. 2 måneder men stoppede igen da det ikke var seriøst nok. Jeg har fået anbefalet Tömer skolen som skulle være rigtig god, jeg har desværre bare ikke tid til at gå der så jeg nøjes med at købe bøgerne derfra.
Hvis der er flere spørgsmål så skriv endelig 🙂

4

  • Det moderna samhe4llet vilar pe5 ff6rnuft, drkemoati och kapitalism. Inte pe5 en kristen ve4rdegrund. Naturligtvis har religif6st tankegods pe5verkat det humanistiska samhe4llet precis som Hollywood influerar oss i dag.Och ibland ff6rvandlas vackra drf6mmar till en religif6s mardrf6m. Det he4nder de5 den vanliga me4nniskan ff6rlorar sitt absoluta egenve4rde och tvingas in i en religif6s ve4rdegrund. Den Katolska kyrkans ve4rdegrund e4r som he4mtad ur den mf6rka medeltiden: Det e4r be4ttre att hundratusentals me4nniskor df6r av aids e4n att de anve4nder kondom. c4r Gud en cyniker? Nej, men Katolska kyrkan e4r det.Upplysningen ledde till att kyrkan separerades fre5n staten, och livsvillkoren blev se5 oerhf6rt mycket be4ttre ff6r miljontals me4nniskor i Europa. Nu e4r det dags att separera kyrkan fre5n Gud. Kyrkan e4r en institution men Kristi kropp e4r en sje4lvorganiserande organism.Institutioner e4r utformade av me4nniskor. Organismer e4r skapade av Gud.Jag tog emot Jesus i London och sen dess har vi inte skiljts e5t. De me4nskliga re4ttigheterna vilar pe5 ff6rnuftets grund, ve4lsignade av Jesus. Det re4cker ff6r mig. Nu e4r det tid att skilja agnarna fre5n vetet och rensa bort det som inte har ne5got ve4rde.I valet mellan organism och institution ve4ljer jag den levande organismen och rensar bort religif6s ingenjf6rskonst.Ett naturligt beteende e4r att strf6va omkring barfota med Gud i hje4rtat i allt levande.Prf6va att gf6ra det i en kyrka och nu ff6rste5r vad jag menar. Kan ne5got blir mer konstgjort e4n en katolsk me4ssa?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

    Hej Helle..
    Jeg ser at du er stoppet på Learn Factory men ikke startede på Tømer som du havde hørt var godt.. Hvad vil du anbefale?? Jeg flytter selv til Alanya til september 2013, og vi jo gerne have det bedste af det bedste 🙂 Håber på svar meget snart.
    -Charlotte

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg stoppede fordi hver gang der kom nye startede vi forfra saa jeg kom aldrig rigtig videre og det gad jeg ikke bruge min tid paa, da jeg tog derhen inden arbejde og paa min eneste fridag 🙂
      Jeg ville saa gerne starte pa tömer, men det er hver ugedag saa jeg kan desvaerre ikke pga mit arbejde. Men jeg kender nogle der har gaaet der og det skulle vaere rigtig godt.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anonym

      Okay, så det er alle dage i hverdagen?? jeg snak nemlig ikke arbejde, det er udelukkende for at lære tyrkisk, så vil det jo så meget som jeg kan komme til. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Fredag