Etli kış türlüsü / Vİntermad med oksekød
Denne ret er meget simpel, og man kan bruge lige de grøntsager man har lyst til, eller har i køleskabet. Det kaldes vintermad på tyrkisk fordi det er en ret man kan få varmen af, man kan også komme lidt ekstra chili i hvis man vil have den stærk.
Du skal bruge:
350g skært oksekød
1 spsk tomatpure
En masse grøntsager (Jeg brugte gulerødder, ærter, squash, peberfrugt og kartoffel)
3 fed hvidløg
Krydderier (Jeg brugte chili, köfte krydderi, oregano, salt og peberblanding)
Olie til stegning
Vand
Start med at skære kød ud i små tern, og steg det i en dyb pande med olie, jeg brugte en wok. Hak alle grøntsagerne som du ønsker, og tilføj dem til retten når oksekøddet er stegt. Jeg ventede med at tilføje kartoflerne til jeg havde kommet vand i, da de ellers kommer til at smage for meget af olie. Efter det hele har stegt i et par minutter, kommes der vand og tomatpure i. Jeg ved ikke hvor meget vand jeg kom i, men ihvertfald så det dækker kød og grøntsager. Til sidst kommes krydderierne i, og retten skal stå på lav varme under låg.
Bulgur
Skyld bulgur indtil vandet er rent, hæld alt vandet fra. Kom lidt olie på en pande, og steg bulguren et par minutter imens der røres. Kom lidt salt og peber i. Opblød en bouillonterning i kogende vand og hæld vandet over bulguren intil de er helt dækket til. Bulguren skulle være færdig når vandet er kogt fordampet, hvis ikke så kom en smule mere vand i og vent igen til det er fordampet.
Ingen kommentarer endnu