En ny beskæftigelse

Etli kış türlüsü / Vİntermad med oksekød

1980606_433872800077617_745640215_nDenne ret er meget simpel,  og man kan bruge lige de grøntsager man har lyst til, eller har i køleskabet. Det kaldes vintermad på tyrkisk fordi det er en ret man kan få  varmen af, man kan også komme lidt ekstra chili i hvis man vil have den stærk.

Du skal bruge:

350g skært oksekød

1 spsk tomatpure

En masse grøntsager (Jeg brugte gulerødder, ærter, squash, peberfrugt og kartoffel)

3 fed hvidløg

Krydderier (Jeg brugte chili, köfte krydderi, oregano, salt og peberblanding)

Olie til stegning

Vand

10003003_433895613408669_594558159_nStart med at skære kød ud i små tern, og steg det i en dyb pande med olie, jeg brugte en wok. Hak alle grøntsagerne som du ønsker, og tilføj dem til retten når oksekøddet er stegt. Jeg ventede med at tilføje kartoflerne til jeg havde kommet vand i, da de ellers kommer til at smage for meget af olie. Efter det hele har stegt i et par minutter, kommes der vand og tomatpure i. Jeg ved ikke hvor meget vand jeg kom i, men ihvertfald så det dækker kød og grøntsager. Til sidst kommes krydderierne i, og retten skal stå på lav varme under låg.

Bulgur

Skyld bulgur indtil vandet er rent, hæld alt vandet fra. Kom lidt olie på en pande, og steg bulguren et par minutter imens der røres. Kom lidt salt og peber i. Opblød en bouillonterning i kogende vand og hæld vandet over bulguren intil de er helt dækket til. Bulguren skulle være færdig når vandet er kogt fordampet, hvis ikke så kom en smule mere vand i og vent igen til det er fordampet.

10000212_433895836741980_415519940_n

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

En ny beskæftigelse