Lidt fra den første tid i Dk

Opskrift: Sulu misket köfte

Vi laver jo en del tyrkisk mad nu Mehmet er kommet hjem. Så jeg kan lige komme med en god opskrift til jer. Den består af små mini kødboller, gulerod, ærter og kartoffel i en form for tomatsauce. Vi spiser ris og fladbrød til, men man kan også spise den som den er.

Opskrift til 4 pers.

Hakket oksekød 400g
2 skiver toastbrød/daggammelt brød
1 lille æg
4 store gulerødder
2 bagekartofler
1 løg
4 hvidløgsfed
En god håndfuld ærter (gerne friske)
Tomatpuré 1 spsk
1 tsk oregano
Salt og peber
Lidt chili
1 terning hønsebouillon
En god skefuld blandingskrydderi (f.eks. köfteharci eller osmansk krydderi)

Kom krydderier, smuldret brød, olie og ægget sammen med farsen og bland det godt. Form til små kødboller og steg dem i lidt olie på en pande. Nu laves tomatsaucen. Steg løg og hvidløg i olie i en gryde, kom herefter gulerødder, kartofler, bouillon og ærter i. Lad det koge til grøntsagerne er færdige. Herefter kommes kødbollerne i og retten er færdig.

20046503_1071999032931654_4181077816619216533_n

Nemme fladbrød i Tyrkisk stil:

1 lille æg
1/2 pakke gær (kan undlades)
2 kopper mælk
1/2 kop vand
1/2 tsk salt
1 tsk sukker
Hvedemel
50 g Smør eller olie

Smuldr gæren i lunken vand til det er opløst. Kom mælken i, sammen med salt og sukker. Kom en del af melen i og rør til det har en smidig konsistens. Smelt smør og kom i dejen, kom resten af melet i. Dejen skal være blød og let, men ikke for tør.

Hvis du har kommet gær i, hæver den ca. 1,5 time. Ellers kan dejen bruges med det samme.

Skær dejen ud i 8 lige store boller. Rul dem helt flade og tynde med en kagerulle. Steges på en tør pande ved medium varme til de er gyldne. Brødene kan holdes bløde ved at komme dem i et klæde lige efter de er bagt.

19905044_1073496199448604_3409593511173942619_n

Afiyet Olsun! Velbekomme!

1

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Lidt fra den første tid i Dk